Relatia de cuplu

Turism si psihologie

Program de consiliere de cuplu, in regim intensiv, intitulat:

"Cine sunt eu ? Cine am devenit noi?"

Sedinte de cuplu, de grup sau individuale (la solicitare sau la nevoie)

Ne lipseste timpul, problemele le rezolvam la pachet,eficienta este cuvantul zilei, iar "NOI" ramanem pe ultimul loc...si asa, incet, pe nesimtite, cuvantul "FAMILIE" se goleste de continut...depinde numai de noi insine sa stim cum sa ne redescoperim in fiecare zi si sa ne bucuram cu intreaga noastra fiinta de clipa prezenta...unii dintre voi nu-si mai amintesc asta, iar altii, atrasi in tavalugul rutinei, nici nu-i mai dau importanta...dar pentru aceia care simtiti ca ati lasat ceva in urma sau va incearca teama ca s-ar putea sa fiti prinsi vreodata in aceasta capcana, venim in intampinare cu doua module - program de consiliere de cuplu, prezentate in randurile de mai jos:

MODULUL I(de week-end):

Perioada desfasurarii: ULTIMUL WEEK-END din fiecare luna;

Program: Identificarea problemelor cuplului prin metoda analitic existentiala

 • Vineri: primirea materialului si a programului de lucru
 • Sambata: 10:00 - 15:15 - grup ; 17:00 - 20:00 - la cerere: individual sau cuplu, optional pentru cine considera
 • Duminica: 10:00 - 15:15 - grup ; 16:30 - 19:30 - la cerere: individual sau cuplu, optional pentru cine considera

Pret total (pentru 1 persoana, 1 week-end)= 370 lei

Cazare+demipensiune=190 lei

Consiliere psiholog in sedinta de grup= 180 lei

Modulul de week-end se poate desfasura, cu continuitate, la cerere, in fiecare sfarsit de saptamana pentru minim 4 cupluri. La cerere se poate organiza si pentru grupuri mai mici - situatie in care se modifica preturile.

MODULUL II(5 zile): Cuplul - de la abordarea conflictelor, la trairea comuna

Program: 10:00 - 13:15 - sedinte de grup ; 15:00 - 18:00 - la cerere: sedinte de cuplu, individuale sau intergenerationale(parinti-copii). Pentru familiile cu copii/adolescenti se pot solicita sedinte speciale pentru acestia, inclusiv evaluare de orientare vocationala/profesionala.

 • Ziua 1: Radiografia relatiei
 • Ziua 2: Ce ne uneste, ce ne dezbina
 • Ziua 3: Identificarea resurselor neutilizate
 • Ziua 4: Reconstruirea altor punti de legatura spre sufletul celuilalt
 • Ziua 5: Decizia proprie si interesul cuplului

Se organizeaza pentru minim 5 cupluri! Pentru grupuri mai mici, se modifica preturile.

Pret total (pentru 1 persoana, 5 zile)= 750 lei

Cazare+demipensiune= 400 lei

Consiliere psiholog in sedinta de grup= 350 lei

INSCRIERI:

 • Tel: 0740077903; 0720721310
 • Fax: 0368818702
 • e-mail: office@rem-s.eu

.....Iar daca am reusit intrucatva sa-ti captam atentia, draga cititorule, afla ce-ti spune sufletul citind randurile urmatoare.....

.....Ai venit aici cu gandul de a-ti limpezi mintea si sufletul, sa scapi de agitatia din jurul tau, de zgomotul creat de oamenii mult prea centrati pe ei, care au uitat ca "noi" se scrie doar in suflete. Daca inca mai vrei sa redescoperi acel "noi", te astept sa-ti lasi sufletul si mintea sa traiasca in prezent, departe de presiunea timpului si de ganduri!

 • Tu mai stii sa asculti cu rabdare gandurile celui care te asteapta in fiecare seara? Ce asculti si cum asculti? Vrei sa asculti?
 • Dar tu, cel care spui cu atata nerabdare celui care te iubeste cuvinte dintr-o poveste, stii sa spui? Ce spui? Cum spui?
 • Mai stii sa te iubesti si sa iubesti prin vorbe si nevorbe? Sau poate iti traiesti singuratatea... singuratatea in doi! si asta doare?

.....Atunci da-ti voie si da voie inimii tale si a celuilalt sa iubeasca!

***

Din mii de declaratii si soapte de amor ati ajuns sa fiti fata in fata cu tacerile inimilor voastre ce vor sa-si vorbeasca, dar si-au uitat inceputul! Voi stiti de unde sa incepeti sa va ascultati?

***

Cum sa te gasesc pe tine, in lumi prea agitate de uitari, cand eu stiu sa iubesc doar pentru mine si nu stiu sa ofer adevarate mangaieri?

***

.....Ore interminabile de vorbit la telefon, internetul deja nu mai e o noutate,va vedeti si va cunoateti precum oglinda ce o priviti dimineata. Unii ar numi-o perfectiune (o relatie perfecta), altii poate rutina, insa daca acele cuvinte de dragoste ce pornesc de pe buzele voastre transmit ceea ce simtiti, de ce va sperie tacerea dintre voi si nu reusiti sa va ascultati cuvintele inimilor voastre? Cum comunicati cu ele?

***

V-ati dezgolit de secrete in miezul pasiunii si al placerii, dar ati ramas doi straini pentru ca IUBIREA nu se ascunde, se SIMTE, se SPUNE! Voi (mai) stiti sa va spuneti?

***

Ne golim de intelesuri si de sensuri. Oferim zambete si imbratisari, vorbe frumoase si ani din viata noastra la schimb pe anii mai buni sau mai frumosi, pe imbratisari mai multe sau mai putine, cert e ca intotdeauna oferim la schimb. Cautam fericirea printre parfumuri si fumuri, printre cuvinte umplute de semnificatii prea false ca sa mai exprime ceva si imagini standard, prea colorate pentru a masca tristetea oamenilor care comunica prea putin in prea mult! Daca ne-ar lipsi cuvintele, oare am reusi sa ne exprimam si sa ne exteriorizam emotiile asa cum e firesc, uman, prin zambete si imbratisari daruite din suflet? in teama noastra de singuratate ne aruncam in clisee si stereotipuri pentru a fugi de fapt de iubire, dar acesta este un drept de care nu avem voie sa fugim... si totusi o facem! Iubim cu gandul, cu privirea, cu trupul, cu imaginile si sunetele, dar niciodata nu iubim cu prezentul si in prezent, ci ne ancoram ba in trecut, pierzand ceea ce deja s-a construit, ba in viitor, in vise, in planuri si schite, uitand de fapt ca IUBIREA e AICI. si astfel ne-am trezit ,,nepregatiti" in fata celor doua dileme: iubirea si viata. si incepem sa calculam haotic sansele noastre de scapare dintre aceste doua variabile nedefinite si necalculabile in cifre sau cuvinte. Astfel observam ca in goana noastra dupa exactitate si perfectiune am uitat ca o clipa se masoara in privirea persoanei iubite, ca necesitatea aceea de a fura timpul dintr-un ceas care sta iti domnina sufletul atunci cand iubesti. Am uitat ca cifrele se scriu doar pentru a arata frumos un 2 langa un alt 2 si langa un alt 2 care oricum va fi calculat va da tot 1 pentru ca in iubire 1 este un numar magic. Un numar care ne confera noua individualitate si in acelasi timp ideea de a fi adaugat la ceva, poate la un alt ,,unu" sau ,,una", conteaza mai putin . Cert este ca acest ,,1" nu incorseteaza si nu impune, pentru ca nici o relatie de iubire nu ucide ceea ce de fapt intretine si valorifica, unicitatea si esenta de a fi a celuilalt in relatie asa cum este si cum simte. Totusi, daca suntem atat de avizi de iubire si de mai mult si de mai bine de ce nu ne lasam sa adaugam acel ,,celalalt unu" necesar sufletului nostru? De ce fugim de iubire?

***

Intr-o lume in care preferam sa ne ,,pierdem" in perfectiunea trupurilor de portelan si in cantecele care ridica placerea la rang de principiu al vietii, notiunea de ,, cuplu", de ,,relatie" a capatat diferite conotatii, pierzandu-si astfel intelesul. si astfel ne pierdem in relatii mai mult sau mai putin dorite, din necesitatea de a avea ceva/pe cineva langa noi, se comunica in doi ca de fapt sa nu se transmita nimic, posesivitatea si agresivitatea au devenit un indicator al afectiunii si toate astea pentru ca uitam sa iubim. Nu pentru ca nu vrem, sau pentru ca nu stim, ci poate ca nu am invatat sau am doar anumite idei din diferite experiente de viata despre ceea ce inseamna ,,viata de cuplu". Dar chiar si cel mai bun coregraf nu va reusti sa-si invete elevul sa danseze perfect pentru ca fiecare are propriul dans si propria poezie a sufletului, chiar daca melodia este aceeasi. Aici melodia o alegeti voi, la fel si pasii, vom cizela doar dezacordurile si dizarmoniile care va impiedica sa va creati atat de frumos ritmul in doi.

Vezi galeria